Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a numit un ambasador în Venezuela, după doi ani fără reprezentant diplomatic

bierensgroup.com
Spania steag

Guvernul spaniol a numit marţi un ambasador în Venezuela, după doi ani fără reprezentant diplomatic de acest rang din cauza tensiunilor diplomatice bilaterale cu guvernul lui Nicolas Maduro, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Ramon Santos Martinez a fost numit ambasador al Spaniei în Republica bolivariană a Venezuelei", a anunţat guvernul socialistului Pedro Sanchez într-un comunicat la sfârşitul şedinţei cabinetului.

Madridul, care nu recunoaşte legitimitatea guvernului lui Nicolas Maduro, a decis la sfârşitul anului 2020 să pună capăt misiunii ambasadorului său la Caracas la acea vreme, Jesus Silva, fără a numi un înlocuitor. Diplomatul fusese acuzat de Caracas că ar fi facilitat exilul în Spania al opozantului politic Leopoldo Lopez.

Noul ambasador desemnat marţi, Ramon Santos Martinez, deţine din noiembrie 2021 postul de ataşat comercial la ambasada Spaniei din Venezuela, cea mai înaltă reprezentare diplomatică în această ţară de la vacantarea postului de ambasador la sfârşitul lui 2020.

Santos Martinez a fost, printre altele, ambasadorul Spaniei în Panama (2015-2019) şi Bolivia (2008-2012) şi a ocupat posturi la ambasadele din Washington, Bruxelles şi Quito.

Fosta ambasadoare a Uniunii Europene (UE) în Venezuela, portugheza Isabel Brilhante Pedrosa, a părăsit această ţară în martie 2021, după ce a fost declarată "persona non grata" de către guvernul preşedintelui Nicolas Maduro. UE nu recunoaşte nicio legitimitate preşedintelui Nicolas Maduro şi nu a recunoscut rezultatele alegerilor legislative din decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.