Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a retras candidatura ministrului spaniol al Economiei, Nadia Calvino, la conducerea FMI

FMI

Ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino nu mai este un candidat pentru funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat vineri un purtător de cuvânt al Guvernului de la Madrid, citând necesitatea de a se găsi un candidat comun al UE ca motiv pentru retragere, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Anunţăm că Executivul are ca obiectiv ajungerea la un acord european, fără participarea ministrului spaniol al Economiei, Nadia Calvino, la următoarea etapă", a precizat purtătorul de cuvânt. 

Vineri, miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene vor alege candidatul blocului comunitar la conducerea Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului francez, dar disensiunile ar putea întârzia găsirea unei soluţii de compromis.

Citește și: Canada îşi extinde zona de protecţie marină din regiunea arctică

Pe lista scurtă a candidaţilor europeni se află acum: Kristalina Georgieva din Bulgaria, în prezent director general al Băncii Mondiale, olandezul Jeroen Dijsselbloem, fostul şef al Eurogrupului şi Olli Rehn, membru al Consiliului guvernatorilor BCE şi guvernator al Băncii Centrale a Finlandei. 

Portughezul Mario Centeno, preşedintele miniştrilor de Finanţe din zona euro, a anunţat joi că se retrage din cursă "în acest stadiu al procesului", adăugând că va fi disponibil dacă va fi nevoie de o soluţie de compromis. 

Marea Britanie s-a opus planului de selectare a unui candidat, apreciind că este "prematur" şi nu acordă Londrei suficient timp pentru a-şi propune propriul său nume, se arată într-un document confidenţial consultat de Reuters. Regatul Unit a cerut amânarea deciziei până la începutul lunii viitoare. 

Candidaţii pentru conducerea FMI trebuie prezentaţi până în 6 septembrie iar procesul de selectare a unui candidat este condus de ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.