Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania abolește prostituția

Tagespiegel
prostitutie

Parlamentul spaniol va vota marți dacă va elabora o legislație care să abolească prostituția, să ia măsuri mai drastice împotriva proxenetismului și să introducă pedepse mai dure pentru bărbații care cumpără sex, într-o inițiativă controversată care a divizat mișcarea pentru drepturile femeilor.

Până acum, prostituția a fost tolerată în Spania, multe bordeluri funcționând ca hoteluri sau alte unități de cazare, deși exploatarea sexuală și proxenetismul sunt ilegale.

Măsura face parte dintr-o campanie progresistă a Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez de a extinde drepturile femeilor și ar face ca lucrătorii sexuali să fie tratați ca victime care trebuie protejate, așa cum ar fi în cazul unei interdicții totale a prostituției, relatează Reuters.

Socialiștii, care guvernează într-o coaliție minoritară cu partenerul minoritar de extremă-stânga Unidas Podemos, doresc să introducă pedepse cu închisoarea mai mari pentru proxenetism, eliminând cerința actuală ca poliția să demonstreze că există o relație de exploatare cu lucrătorul sexual.

Propunerea ar pedepsi, de asemenea, orice persoană care folosește un local pentru prostituție și bărbații care cumpără sex, cu pedepse agravate dacă victima este minoră sau clasificată ca fiind vulnerabilă.

Propunerea a stârnit dezbateri intense în cadrul mișcării locale pentru drepturile femeilor.

Unele organizații care lucrează cu femeile traficate și prostituate, cum ar fi Medicos del Mundo, consideră că este un pas în direcția cea bună, în timp ce altele, precum Antigona, un grup de academicieni care sunt în favoarea legalizării prostituției, spun că riscă să ducă la clandestinitate migranții și să îi facă mai vulnerabili în fața rețelelor de trafic de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.