Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania anunță o creștere de O MIE DE DECESE, după actualizarea datelor

Comunidad de Madrid/AFP via Getty Images
coronavirus spania

Guvernul spaniol a revizuit vineri în creştere numărul deceselor provocate de noul coronavirus, la 28.315, după ce acest bilanţ ''îngheţase'' de la începutul lunii iunie la 27.136 ca urmare a schimbării metodei de înregistrare, relatează AFP.

Guvernul de la Madrid a schimbat această metodologie la sfârşitul lunii mai cerând regiunilor să notifice individual şi cu o dată precisă cazurile de deces şi să renunţe la practica grupării lor.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

Ca urmare a ''divergenţelor'' datelor, constatate mai ales din cauza raportărilor întârziate, Ministerul spaniol al Sănătăţii a decis ca bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus să fie ''îngheţat'' la nivelul din 7 iunie.

Epidemiologul-şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon, a recunoscut vineri că această decizie a provocat ''unele controverse'' şi i-a adus guvernului acuzaţii de ''dezinformare'' în această ţară care este printre cele mai îndoliate de pandemie. El a susţinut însă ''necesitatea actualizării datelor tuturor cazurilor înregistrate'' de la începutul epidemiei.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere în Parlamentul European: ‘De ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?’

Opoziţia de dreapta a acuzat guvernul condus de socialistul Pedro Sanchez că încearcă să ascundă numărul real al deceselor, remarcând plusul de circa 43.000 de decese înregistrate în Spania de la jumătatea lunii martie comparativ cu media ultimilor zece ani.

Dar ''nu există nicio confirmare că noul coronavirus'' a fost cauza acestor decese suplimentare, a replicat Fernando Simon.

Citește și: Precizări făcute de Antena 1, după ce coronavirusul a lovit televiziune

Totuşi, guvernul spaniol nu a comunicat nici până la ora actuală numărul deceselor la nivel naţional în azilele de bătrâni, decimate de COVID-19, mai ales în regiunea capitalei Madrid.

Pe de altă parte, Fernando Simon a asigurat că în prezent epidemia este sub control în Spania, la terapie intensivă fiind 312 de pacienţi, faţă de circa 5.500 în perioada ei de vârf. Dar el a atenţionat că situaţia s-ar putea agrava odată cu deschiderea începând de duminică a frontierelor acestei ţări pentru cetăţenii europeni.

Citește și: Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.