Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania calcă pe urmele României: Vrea să impună femei în politică, dar și în afaceri și alte domenii

vestidinrusia.ro
femeie fericita mare

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat sâmbătă o lege privind egalitatea de gen care va impune o reprezentare egală a femeilor și bărbaților în politică, în afaceri și în alte sfere ale vieții publice, potrivit Reuters.

Legea privind egalitatea de reprezentare va aplica măsuri de paritate între femei și bărbați pe listele electorale, în consiliile de administrație ale marilor companii și în consiliile de conducere ale asociațiilor profesionale.

Pedro Sanchez a făcut acest anunț în timpul unui miting al Partidului Socialist înaintea Zilei Internaționale a Femeii, care va avea loc pe 8 martie. Legea va fi aprobată în timpul ședinței de marți a cabinetului, înainte de a intra în dezbatere în parlament.

El a declarat că guvernul „nu face doar un pas în favoarea feminismului, ci și în favoarea societății spaniole în ansamblu”.

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri de egalitate anunțate de guvernul de coaliție de stânga. În decembrie, legislatorii au adoptat un proiect de lege privind drepturile transsexualilor, precum și o lege de pionierat privind sănătatea sexuală și reproductivă care, în premieră pentru o țară europeană, a oferit concediu plătit de stat pentru femeile care suferă de menstruație dureroasă.

„Dacă ele reprezintă jumătate din societate, jumătate din puterea politică și economică trebuie să fie a femeilor”, a declarat Sanchez sâmbătă.

Legea privind egalitatea de reprezentare va impune ca femeile să reprezinte 40% din conducerea oricărei companii cotate la bursă cu peste 250 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro.

În politică, legea va impune partidelor să ofere un număr egal de candidați bărbați și femei în timpul alegerilor, cu scopul de a crește egalitatea de gen în parlament. În prezent, femeile reprezintă 44% din Congres și 39% din Senat.

De asemenea, legea va impune ca asociațiile profesionale să aibă cel puțin 40% femei în consiliile lor de administrație, precum și în juriile pentru orice premii finanțate din bani publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.