Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania este din nou într-un moment critic: mai multe regiuni cer starea de urgență

https://www.aljazeera.com
armată, spania

Regiunile din Spania cer guvernului central să ia măsuri care să le ofere sprijin legal pentru a impune interdicţii de circulaţie, în contextul în care întreaga ţară se confruntă cu un nou val al epidemiei de coronavirus, relatează Reuters. Până sâmbătă, 10 din cele 17 regiuni ale Spaniei, inclusiv Valencia, Asturias, Castilla-La Mancha şi Ţara Bascilor, au cerut guvernului să declare stare de urgenţă, ceea ce le-ar permite autorităţilor regionale să limiteze circulaţia persoanelor, informează Agerpres.

Regiunile aşteaptă ca guvernul să convoace pentru duminică un Consiliu de Miniştri pentru a aproba o astfel de măsură, au relatat media spaniole, printre care cotidianul El Pais.

În timp ce multe regiuni sunt în favoarea unor forme de interdicţie de circulaţie, puternica regiune Madrid se opune, ceea ce a împiedicat până acum luarea unei decizii la nivel naţional.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

Spania a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 din Europa Occidentală. Numărul total de cazuri a crescut vineri la 1.046.132, în timp ce bilanţul deceselor se aproape de 38.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.