Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania îl va extrăda pe hackerul rus Stanislav Lisov în SUA

news.sky.com
hacker

O instanţă spaniolă a decis să-l extrădeze pe hackerul rus Stanislav Lisov în Statele Unite, unde acesta este acuzat de crearea şi folosirea de software pentru a sustrage detalii ale conturilor bancare, transmite marţi Reuters, potrivit Agerpres.

Lisov, care este cunoscut şi drept 'Black' sau 'Blackf' conform unei declaraţii a instanţei, a fost arestat la Barcelona în luna ianuarie, în timp ce aştepta să se îmbarce pentru un zbor către o altă ţară europeană. 

Autorităţile americane l-au acuzat pe Stanislav Lisov de fraudă, abuz informatic şi fraudă electronică, el riscând pedepse însumând 35 de ani de închisoare. 

Avocatul lui Lisov s-a opus extrădării, susţinând că acuzaţiile şi probele contra clientului său sunt prea vagi, că Statele Unite nu au jurisdicţie pentru niciuna dintre acuzaţiile formulate şi că există o discrepanţă referitoare la mandatul de arestare. 

Judecătorii spanioli au menţionat că Lisov a fost acuzat de fraudarea mai multor bănci în perioada iunie 2012 - ianuarie 2015, valoarea pagubelor ridicându-se la 855.000 de dolari. 

El face obiectul unei anchete în SUA în ultimii doi ani, sub bănuiala de dezvoltare şi utilizare a programului 'NeverQuest', un virus informatic care se răspândeşte prin intermediul social, a poştei electronice şi a transferurilor de fişiere informatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.