Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania impune carantină asupra persoanelor care vin din străinătate şi a adăugat noi restricţii asupra traficului internaţional

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Spania a început vineri să impună carantină asupra persoanelor care vin din străinătate şi a adăugat noi restricţii asupra traficului internaţional pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în contextul în care bilanţul zilnic al deceselor este în scădere, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Începând de vineri, persoanele care vin din străinătate trebuie să stea două săptămâni în autocarantină acasă. În plus, autorităţile au extins actualele restricţii privind intrarea în Spania până la 15 iunie şi au limitat accesul la cinci aeroporturi şi opt porturi maritime.

Cei câteva zeci de pasageri care au ajuns vineri din străinătate pe diferite aeroporturi din Spania au fost testaţi pentru a vedea dacă au febră şi au primit o coală de hârtie cu instrucţiunile pe care trebuie să le urmeze.

Noile restricţii impuse celor care călătoresc din străinătate survin în contextul în care numărul deceselor în ultimele 24 de ore a scăzut vineri la 138, de la peste 200 cu o zi în urmă. Numărul deceselor pentru o zi a scăzut constant de la vârful de 950 înregistrat la început de aprilie.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

Bilanţul deceselor ajunge astfel în Spania la 27.459.

Autorităţile spun că izolarea strictă impusă în ţară şi restricţiile asupra celor care vin din străinătate au contribuit la limitarea răspândirii COVID-19.

Numărul cazurilor diagnosticate a crescut vineri cu 549, ajungând la 230.183, deşi testele anticorpi realizate pe un eşantion de 60.000 de persoane din întreaga ţară au evidenţiat că este posibil ca până la 2,3 milioane de persoane să fi avut boala.

În ultimele zile, autorităţile spaniole au început să relaxare restricţiile în ritmuri diferite între regiuni. În unele zone din ţară, barurile şi restaurantele au putut să deschidă terase, în timp ce izolarea este mai strictă în cele mai afectate regiuni, cum sunt Madrid şi Barcelona, cele mai mari oraşe din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.