Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania înregistrează cel mai ridicat nivel al vânzărilor de locuinţe din ultimii 13 ani

Spania a înregistrat în iulie cel mai ridicat nivel al vânzărilor de locuinţe din ultimii 13 ani, arată datele publicate miercuri, pe fondul majorării cererii în urma pandemiei şi a sporirii economiilor gospodăriilor, transmite Reuters.

În iulie au fost vândute aproximativ 50.200 de locuinţe, cu 53% mai multe decât în perioada similară din 2020, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INE).

Cifrele din iulie sunt cu 4% peste nivelul de dinaintea pandemiei şi se apropie de ritmul record din timpul boom-ului imobiliar înregistrat în 2008 în Spania, când doar în aprilie s-au vândut aproximativ 55.000 de locuinţe.

"Dacă comparăm cu iulie 2019, evoluţia este pozitivă, ceea ce confirmă că nu doar am depăşit cifrele de dinaintea pandemiei ci am reintrat în tendinţa crescătoare începută în 2018 privind vânzările de locuinţe", a explicat Maria Matos, purtător de cuvânt al portalului imobiliar online Fotocasa, informează Agerpres.ro.

Vânzările de locuinţe nou construite au urcat în iulie cu 40% comparativ perioada similară din 2020, datorită majorării cererii pentru piscine, terase, grădini, mulţi din cei care lucrează de acasă preferând case mai mari în suburbii, a explicat Matos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.