Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania înregistrează un record de vaccinare

romania-actualitati.ro
bloc blocuri strada trecere de pietoni

Spania a înregistrat ieri un record de vaccinare, cu peste 450.000 de doze administrate.

Corespondenta noastră la Madrid, Annamaria Damian, transmite că astăzi începe și imunizarea cu serul de la Johnson&Johnson, scrie romania-actualitati.ro.

Reporter: Ritmul de vaccinare a populației în Spania crește, de la începutul campaniei până ieri administrându-se peste 13 milioane de doze de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca. De astăzi regiunile au la dispoziție și vaccinul Janssen, produs de compania Johnson&Johnson, destinat cu prioritate grupei de vârstă de la 70 la 79 de ani. Numărul cazurilor noi raportate în ultima zi este sub 6 mii, iar incidența scade ușor până la 229 de cazuri la 100.000 de locuitori. Potrivit calculelor, dacă livrările de vaccinuri se mențin la datele stabilite, Spania ar putea imuniza toate persoanele cu vârsta peste 60 de ani până în luna iunie.

Datele arată că 16 milioane de oameni au vârste între 25 și 49 de ani. Aceștia încă nu a fost cuprinși în strategia de vaccinare, dar Ministerul Sănătății a anunțat că în fiecare săptămână Spania va primi 1,7 milioane de doze de vaccin numai de la Pfizer. Cu acestei livrări, este posibil ca toate persoanele cu vârste peste 30 de ani să fie vaccinate până la jumătate acestei veri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.