Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania: Mariano Rajoy anunţă că va încerca să formeze un guvern

rajoy sanchez

Premierul spaniol la final de mandat Mariano Rajoy a anunţat în noaptea de duminică spre luni că va încerca să formeze o coaliţie de guvernare, afirmând că Spania are nevoie de un guvern stabil, relatează Reuters şi AFP.

"Voi încerca să formez un guvern şi cred că Spania are nevoie de un guvern stabil", a spus Rajoy în faţa sutelor de susţinători adunaţi în faţa sediului partidului. Partidul Popular a obţinut 28,7% din voturi, potrivit AFP, departe de majoritatea absolută de 176 de locuri. 

"Va trebui să discutăm mult, să dialogăm şi să ajungem la acorduri", a adăugat el, în timp ce susţinătorii săi scandau "Spania! Spania!" 

"A trebuit să luăm decizii dificile" în cursul ultimilor patru ani pentru a lupta împotriva crizei, a recunoscut liderul Partidului popular în vârstă de 60 de ani. "Dar am făcut ce am crezut că este în interesul general al Spaniei", a mai spus Rajoy. 

În acelaşi timp, liderul Ciudadanos a afirmat că partidul său va juca un rol decisiv în formarea unui viitor guvern. "Vom fi decisivi în formarea unei coaliţii majoritare care să fie capabilă să schimbe această ţară", a spus Albert Rivera. 

Liderul PSOE, Pedro Sanchez, a declarat la rândul său că Partidul Popular este primul care ar trebui să încerce să formeze o coaliţie de guvernare, fiind formaţiunea cu cel mai mare număr de voturi. 

"Forţa politică cu cele mai multe voturi ar trebui să încerce să formeze guvernul", le-a spus Pedro Sanchez susţinătorilor săi. 

"Spania a votat pentru stânga. Spania vrea o schimbare dar votul arată că Partidul Popular are cele mai multe voturi", a mai spus liderul Partidului socialist. 

După numărarea a 99% din voturi, conservatorii sunt creditaţi cu 122 de locuri în parlament, socialiştii cu 91, Podemos cu 69, iar Ciudadanos cu 40, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.