Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania oprește livrările de armament către Turcia, pe motiv că acesta ar fi folosit în ofensiva din Siria

Blacknews.ro
Spania justitie justice

Spania a anunţat marţi că nu va mai vinde Ankarei material militar 'susceptibil să fie utilizat' în operaţiunea lansată de Turcia împotriva forţelor kurde în nordul Siriei, pe care Madridul o dezavuează, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul socialist de la Madrid 'îşi exprimă condamnarea' faţă de această operaţiune militară şi 'cere Turciei să-i pună capăt', se arată în comunicatul emis de Ministerul de Externe.

'În conjuncţie cu partenerii săi din Uniunea Europeană, Spania va refuza noi licenţe de export de material militar susceptibil să fie utilizat în operaţiunea din Siria', anunţă aceeaşi sursă.

Spania consideră că operaţiunea forţelor turce 'are consecinţe umanitare dezastruoase', 'creşte numărul deja considerabil al refugiaţilor' şi 'redă viaţă organizaţiei teroriste Stat Islamic', adaugă Ministerul de Externe.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

'Preocupările de securitate legitime ale Turciei trebuie tratate şi rezolvate prin mijloace politice şi diplomatice, nu prin acţiuni militare', subliniază guvernul de la Madrid.

Londra a anunţat marţi, la rândul său, că suspendă exporturile către Turcia de arme 'care ar putea fi utilizate' în ofensiva lansată de Ankara.

Decizii similiare au luat deja şi alte state europene, printre care Franţa şi Germania.

Spania menţine în Turcia din 2014 o baterie de rachete Patriot la baza aeriană de la Incirlik, la frontiera cu Siria, în cadrul unei misiuni a NATO, pentru protejarea aliatului turc de eventuale atacuri venite din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.