Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania se confruntă cu o creștere numerică alertă a populației: Câți români mai sunt

steag spania

Populaţia Spaniei a depăşit 47 de milioane în primul semestru al anului 2019, datorită creşterii numărului imigranţilor, în special a celor columbieni, venezueleni şi marocani, conform datelor publicate miercuri, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INE), la 1 iulie 2019 populaţia rezidentă a Spaniei a ajuns la 47,1 milioane, o creştere de 0,8% faţă de semestrul anterior.

Această creştere se datorează unui sold migrator pozitiv de 209.097 persoane, cel mai ridicat înregistrat într-un semestru începând din 2008, primul an de când sunt disponibile astfel de date.

Citește și: Măsuri de austeritate! Vin vremuri grele pentru Guvernul Orban

Printre naţionalităţile cu cea mai mare creştere numerică sunt columbienii (27.920), venezuelenii (24.238) şi marocanii (20.627). Procentual, cele mai mari creşteri se înregistrează în rândul imigranţilor veniţi din Venezuela (18,1%), Honduras (15,4%) şi Columbia (14%).

Scăderi în rândul imigranţilor rezidenţi în Spania s-au înregistrat în cazul ecuadorienilor, cu 1,2% (- 1.651 persoane) şi al românilor, cu 0,1% (- 964 persoane).

Soldul migrator pozitiv de 209.097 persoane a permis compensarea sporului negativ de 45.002 de persoane înregistrat în rândul populaţiei spaniole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.