Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania speră la salvare: A început testarea pe oameni a unui vaccin anti-Covid

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Spania a început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-Covid. Două spitale din Madrid execută procedura pe 150 de voluntari. Vaccinul este produs de compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson.

Spitalele La Paz şi La Princesa din Madrid au început să administreze vaccinul la care lucrează compania Janssen. 150 de voluntari participă la testarea vaccinului care se află în faza a doua după ce a fost verificat cu succes în SUA şi Belgia, scrie mediafax.ro.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’

Faza a doua de studiu va dura între 12 şi 14 luni şi va fi urmată de o altă fază în mai multe ţări pentru aprobarea finală a vaccinului.

Scopul testelor care au început la spitalele din Spania este acela de a descoperi doza necesară şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Voluntarii sunt separaţi în 10 grupuri care primesc doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri primesc un tratament placebo, în timp ce altele sunt vaccinate la un interval de una, doua sau trei luni.

„Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Şi restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi”, a spus Francisco Abad, şeful Serviciului de Farmacologie Clinică de la Spitalul La Princesa Madrid.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

Voluntarii trebuie să îndeplinească o serie de proceduri.

„Stau o oră cu noi ca să fim siguri că nu există reacţii după injectarea vaccinului şi după o oră se duc acasă. Nu mai trebuie să vină la centru decât peste o săptămână”, a explicat Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan

Testele de până acum, realizate pe primate, au arătat că vaccinul studiat de compania Janssen generează anticorpi capabili să apere plămânii de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.