Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După bombardamentele devastatoare ale lui Putin, care au lăsat țara lui Zelenski în beznă, Spania trimite generatoare electrice în Ucraina

electricitate ucraina

Guvernul spaniol a anunţat miercuri trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice au lăsat în întuneric peste o mie de oraşe şi unde sunt prevăzute restricţii de electricitate cu începere de joi, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Având în vedere recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii electrice care au afectat grav furnizarea de energie electrică cetăţenilor ucraineni, (...) Ministerul Apărării va trimite imediat generatoare în această ţară", potrivit unui comunicat al ministerului de la Madrid.

Este vorba de patru generatoare cu o putere de 400 de kilowaţi şi al cincilea de 150 de kilowaţi, care aparţin forţelor aeriene spaniole.

Materialul va fi transferat "în următoarele trei zile pe cale terestră spre un centru logistic" din Polonia, de unde va fi apoi trimis în Ucraina, a adăugat Ministerul Apărării.

Peste 1.000 de oraşe ucrainene sunt fără curent din cauza bombardamentelor ruseşti care, potrivit Kievului, au distrus 30% din centralele electrice ale ţării în ultimele 10 zile.

Restricţii în privind furnizarea de energie electrică vor fi introduse în toată Ucraina cu începere de joi, a anunţat preşedinţia ucraineană miercuri, după mai multe serii de atacuri ruseşti vizând infrastructura critică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.