Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania ucide aproape 100.000 de nurci infectate cu coronavirus: Se tem că virusul ar putea ajunge la oameni

www.acdb.ro
nurca

Regiunea spaniolă Aragon a anunţat joi sacrificarea a 92.700 de nurci dintr-o crescătorie unde 90% din animalele examinate au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, informează AFP. „Vorbim despre sacrificarea obligatorie a totalităţii animalelor din această fermă'', a declarat un responsabil regional. În respectiva crescătorie, situată în localitatea Puebla de Valverde, se aplicau de la 22 mai măsuri preventive prin care a fost interzisă deplasarea animalelor şi orice ieşire de produse rezultate, după ce şapte angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, relatează Agerpres.

Citește și: S-a luat decizia! Valentin Dragnea primește zeci de mii de euro

Focarul a pornit de la un angajat infectat în afara fermei, autorităţile estimând că nurcile, animale căutate pentru valorificarea blănii lor, au fost infectate de către salariaţii angajaţi în crescătorie. Nu este însă posibil să stabilim cu certitudine dacă există o transmitere de la animal la om sau invers, a mai spus responsabilul citat.

În Olanda, zeci de mii de nurci din circa 20 de crescătorii au fost sacrificate de la începutul pandemiei după ce au fost descoperite animale infectate cu noul coronavirus.

Citește și: Raed Arafat, la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea: Au fost serioase şi nu poţi să permiţi aşa ceva

Autorităţile olandeze au stabilit în luna mai că doi angajaţi din crescătorii au contractat COVID-19 foarte probabil în urma contactului cu nurcile, ceea ce ar putea fi primul caz cunoscut de transmitere a noului coronavirus de la animal la om, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

Spania, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia COVID-19, înregistrând peste 28.400 de morţi, a reuşit să reducă în luna iunie ritmul infectărilor, dar în ultimele zile se remarcă o creştere a numărului cazurilor confirmate şi peste 120 de focare sunt active în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.