Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolii au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care a introdus în ţară zece tone de cocaină: Traficanții sunt fanii FC Barcelona

cocaina

Patruzeci de persoane au fost arestate în Catalonia, în nord-estul Spaniei, fiind suspectate că ar aparţine unei organizaţii care a introdus prin portul din Barcelona zece tone de cocaină în zece ani, a anunţat marţi Garda Civilă, relatează AFP.

'Una dintre persoanele arestate' aparţine 'Casuals', cea mai radicală facţiune a fanilor echipei FC Barcelona numiţi 'Boixos Nois', consideraţi periculoşi şi de extremă-dreapta, a declarat Garda Civilă din Barcelona, scrie agerpres.ro.

Anchetatorii au confiscat 470.000 de euro în numerar şi 30 de vehicule de lux. De asemenea, ei au blocat 128 de conturi bancare şi au pus sechestru pe 44 de proprietăţi imobiliare - în valoare de peste 25 de milioane de euro - inclusiv pe un hotel din oraşul de coastă Pineda de Mar, din Catalonia.

Organizaţia destructurată, care era implicată în traficul cu mari cantităţi de cocaină provenită din America de Sud, exercita un 'control direct asupra docherilor, a personalului de securitate şi a altor angajaţi portuari de pe terminalul de containere al portului din Barcelona'.

Presupusul său lider, 'M.M.R, deşi provenit dintr-o familie modestă care se ocupa cu comerţul ambulant, a acumulat o avere imensă sub forma unor proprietăţi imobiliare împărţite între mandatari şi apropiaţi', a mai spus Garda Civilă. El folosea o reţea complexă de companii 'pentru a spăla milioane de euro provenite din traficul de droguri'.

Unul dintre locotenenţii lui M.M.R, membru al 'Casuals', este acuzat că ar fi fost însărcinat să comită acte de violenţă, în strânsă legătură cu grupuri de origine rusă, experţi în reglare de conturi.

Gruparea 'Boixos Nois' l-a ameninţat în trecut pe preşedintele FB Barcelona, Joan Laporta, prin mesaje agresive scrise pe faţada casei sale, după ce clubul a pus în practică o strategie de marginalizare a acestor suporteri radicali, expulzaţi de pe Camp Nou, stadionul FC Barcelona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.