Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolii au publicat cea mai complexă statistică: Ianis Hagi seamănă cu Messi în proporție de 85.7% și e pe locul 2 în lume

ianis hagi

Căpitanul formației FC Viitorul, Ianis Hagi, a fost inclus pe o listă în care apar unii dintre cei mai importanți atacanți din Europa. Potrivit site-ului din Spania sport.es, jucătorul român seamănă cu vedeta campioanei Barcelona, argentinianul Messi, în proporție de 85.7%.

Calculul a fost făcut în urma statisticilor realizate de societatea Big Data, care conține o bază de date ce cuprinde mai mult de 71.600 de fotbaliști de la 2.300 de echipe analizați în urma a 73.000 de meciuri, informează mediafax.ro.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

Jurnaliștii spanioli au cerut informații despre care ar fi jucătorii care s-ar apropia de nivelul decarului grupării blaugrana. Cu ajutorul companiei Driblab, care folosește statisticile pentru a forma profilul fotbaliștilor cu scopul de a ajuta cluburile care doresc să cumpere un jucător, publicația Sport a aflat ce jucători seamănă cu deținătorul a cinci "Baloane de Aur".

Au fost realizate două liste, una cu fotbaliștii care seamănă cu Messi, iar a doua cu jucătorii sub 23 de ani care se apropie de argentinian.

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

Statisticile au fost realizate după ce jucătorii au fost analizați la 12 capitole: participarea în timpul unui meci, goluri reușite în urma acțiunilor proprii, golurile așteptate să fie marcate pentru partida respectivă, loviturile reușite, atingerea mingii pe terenul adversarilor, procentajul de reușită a paselor, pasele pe terenul adversarilor, pasele de gol așteptate în partida respectivă, pasele cheie, de câte ori jucătorul pierde mingea sau de câte ori este deposedat, presiunea când este în posesia balonului și câte faze complete reușește.

Potrivit Big Data, cel care se apropie cel mai mult de argentinian este Eden Hazard, cu 92.7%, jucătorul lui Chelsea, dorit de Real Madrid. Belgianul îl depășește pe Messi la trei dintre cele 12 capitole analizate: de câte ori pierde mingea sau de câte ori este deposedat, presiunea când este în posesia balonului și câte faze complete reușește. La restul celor nouă puncte, căpitanul Barcelonei este peste Hazard.

Citește și: Liviu Dragnea continuă războiul: ‘Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi’

Lista completă:

1 - Eden Hazard (Chlesea) – 92,7%

2 - Kylian Mbappé (PSG) – 91,3%

3 - Sergio Agüero (Manchester City) – 91,1%

4 - Angel Di María (PSG) – 90,5%

5 - Neymar (PSG) – 89,5%

6 - Mohammed Salah (Liverpool) – 89%

7 - Steven Berghuis (Feyenoord) – 88,9%

8 - Iago Aspas (Celta) – 88,3%

9 - Paulo Dybala (Juventus) – 88,2%

10 - Alexis Sánchez (Arsenal) – 88,1%

Citește și: Rareș Bogdan prevestește sfârșitul pentru Liviu Dragnea:’Mincinosul mincinoșilor dă piept cu realitatea în curând’

Referitor la jucătorii sub 23 de ani, Ianis Hagi se află pe locul doi în lista realizată de Big Data:

1 - Steven Berwijn (PSV) – 89,6%

2 - Ianis Hagi (FC Viitorul) – 85,7%

3 - Ousmane Dembélé (FC Barcelona) – 85,2%

4 - Malcom (Girondins de Burdeos) – 85%

Citește și: Guvernul îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Minte cu nerușinare. Este o dovadă de inconștiență și cinism’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.