Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolul Dani Olmo este fotbalistul care a trimis cele mai multe şuturi la EURO 2020: Naţionala ţării sale s-a oprit în semifinale

alephnews.ro
minge fotbal uefa euro 2020

Spaniolul Dani Olmo este fotbalistul care a trimis cele mai multe şuturi, 21, la EURO 2020, unde naţionala ţării sale s-a oprit în semifinale, informează statisticianul Opta, citat de L'Equipe.

Dani Olmo, care a disputat 379 de minute la EURO 2020, a trimis 7 şuturi pe poartă, 7 în afara spaţiului porţii, 7 blocate, fără să reuşească să marcheze. Doar portughezul Deco în 2004 (24) şi spaniolul Fernando Hierro în 1996 (23) au trimis mai multe şuturi fără să înscrie la o ediţie de Campionat European, scrie Agerpres.ro.

Pe locurile următoare la capitolul şuturi trimise la EURO 2020 sunt italienii Lorenzo Insigne (19 şuturi, 2 goluri marcate) şi Ciro Immobile (18 şuturi, 2 goluri).

Deşi portarul Gianluigi Donnarumma, care a apărat două lovituri de departajare în finala cu Anglia, a fost ales cel mai bun jucător de la EURO 2020, din punct de vedere statistic englezul Jordan Pickford a fost cel mai eficient portar de la acest turneu. El a respins 88,9% din şuturi (16 din 18), cel mai bun procentaj la această competiţie, fiind urmat de Lukas Hradecky (Finlanda, 15 din 18) şi Thibaut Courtois (Belgia, 12 din 15). Doar Yann Sommer (Elveţia, 21), Ugurcan Cakir (Turcia, 18), Danny Ward (Ţara Galilor, 17) şi Kasper Schmeichel (Danemarca, 17) au avut mai multe intervenţii decât goalkeeperul Angliei.

Pickford a stabilit două recorduri în naţionala Angliei: cinci meciuri consecutive fără gol primit într-un turneu final şi 725 de minute de invincibilitate.

Rusia a jucat doar trei meciuri la acest turneu, încheind pe ultimul loc grupa sa, dar a fost suficient pentru ca atacantul şi căpitanul său Artiom Dziuba să domine clasamentul duelurilor aeriene câştigate. Fotbalistul lui Zenit Sankt Petersburg (32 de ani, 1,96 m) a câştigat 25 de dueluri aeriene în 264 de minute de joc. Un total colosal, fiindcă următorii pe această listă sunt englezii Harry Kane şi Harry Maguire (21), ajunşi până în finală.

Naturalizat spaniol în luna mai, Aymeric Laporte s-a integrat foarte rapid în La Roja şi a preluat comanda în centrul apărării. Laporte este cel care a încercat (690) şi reuşit (644) cele mai multe pase în acest turneu, mai mult decât oricare alt jucător într-o singură ediţie de la EURO 1980. De asemenea, el a parcurs cei mai mulţi metri avansând cu mingea la picior (1.822, faţă de 1.115 în cazul compatriotului său Pau Torres). Se pune întrebarea dacă selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, regretă că nu a putut conta pe Laporte.

Nouă minute: doar atât a fost condusă Anglia pe întreaga durată a competiţiei, în semifinala cu Danemarca, de la deschiderea scorului de către Damsgaard în minutul 30 până la autogolul lui Kjaer din minutul 39. Aceasta înseamnă 1% din timpul de joc al naţionalei Angliei, care nu a luat gol până în ultimul careu, primind în total două goluri. Spre comparaţie, Italia a fost condusă 8% din timpul său de joc. În cazul Franţei, campioana mondială, eliminată în optimi, procentul a fost de 19%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.