Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolul Domenec Torrent o să antreneze jucătorii clubului Galatasaray Istanbul

wallpaperflare.com
Logo Galatasaray

Spaniolul Domenec Torrent, fostul secund al lui Pep Guardiola, va fi noul antrenor al lui Galatasaray Istanbul, în locul lui Fatih Terim, a anunţat marţi preşedintele clubului aflat în dificultate în campionatul de fotbal al Turciei, scrie AFP, informează Agerpres.

Galatasaray a anunţat luni că s-a despărţit "de comun acord" de legendarul Fatih Terim, după o primă jumătate de sezon dezamăgitoare.

"Ne-am întâlnit cu Torrent pentru un rol de secund, însă după ultimele evoluţii, am ajuns la un acord pentru ca el să devină antrenor", a indicat Burak Elmas într-o conferinţă de presă, potrivit mass-media din Turcia.

Galatasaray, de 22 ori campioană a Turciei, ocupă locul 12 în Superliga turcă, la 22 puncte de liderul Trabzonspor, suferind sâmbătă a şaptea înfrângere în acest sezon (0-1 cu Giresunspor), într-o partidă în care jucătorii români Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan au fost titulari. Galata a câştigat un singur meci din ultimele cinci disputate.

Domenec Torrent a fost circa zece ani secundul lui Pep Guardiola, la FC Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City.

În 2018, catalanul a decis să stea pe picioarele sale şi l-a înlocuit pe francezul Patrick Vieira la cârma lui New York City, în Major League Soccer (MLS). El a pregătit apoi echipa braziliană Flamengo, care l-a demis în noiembrie 2020.

Fatih Terim, 68 ani, o preluase pe Galatasaray în 2017, după ce a părăsit naţionala Turciei pe care a condus-o în trei perioade diferite. Fost tehnician la Fiorentina şi AC Milan, Terim a mai fost la Galatasaray în perioadele 1996-2000, 2002-2004 şi 2011-2013. În 2000, echipa turcă, cu Gică Hagi şi Gică Popescu titulari, a cucerit Cupa UEFA, după o finală cu Arsenal (4-1 la lovituri de departajare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.