Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: Specialist chinez contrazice teoria imunității colective

coronavirus

Imunitatea colectivă nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor provocate de boala extrem de contagioasă declanşată de noul coronavirus, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reputatul specialist chinez în boli respiratorii Zhong Nanshan (83 de ani), citat de Xinhua, potrivit Digi24. Afirmațiile vin în contextul în care unele state din Europa, precum Marea Britanie, merg pe scenariul obținerii unei imunități colective.

"Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării", a spus Zhong, care a jucat un rol important în lupta dusă de China contra COVID-19 şi a epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2003.

Vezi si: ULTIMA ORĂ Zeci de români, captivi pe aeroport în Barcelona: Avionul nu mai pleacă spre România, înapoi nu-i mai primește

Potrivit medicului, în capitala provinciei Hubei, Wuhan, oraşul în care a apărut focarul, conştientizarea virusului şi măsurile de protecţie au fost iniţial la nivel foarte scăzut, ceea ce a dus la răspândirea rapidă.

Cel mai important lucru, a spus Zhong, este "să vă protejaţi mai întâi pe dumneavoastră şi apoi pe ceilalţi", iar pentru aceasta trebuie să evitaţi mulţimile, să purtaţi mască şi, mai ales, "să faceţi teste, teste şi mai multe teste" pentru a detecta cazurile noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.