Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Specialişti militari' ruşi au fost ucişi recent în Siria, a anunţat diplomaţia rusă

”Specialişti militari” ruşi au fost ucişi recent în Siria, a anunţat joi diplomaţia rusă, fără să facă alte precizări, relatează AFP, potrivit news.ro.

Ministrul rus de Externe a anunţat într-un comunicat că militari ruşi şi turci au încercat, la jumătatea lui ianuarie, în mai multe rânduri, să stabilească calmul în zona de dezescaladare idleb, în nord-vestul Siriei, iar ca reacţie ”teroriştii nu şi-au redus activităţile, ci, din contră, şi-au intensificat atacurile”.

”Numărul morţilor şi răniţilor în rândul trupelor siriene şi civililor din afara zonei de dezescaladare se ridică la sute. Specialişti militari ruşi şi turci au murit în mod tragic”, se arată în comunicat.

Citește și: Se cutremură Europa! Laura Codruța Kovesi își intră în pâine: ‘Frauda, corupția, spălarea de bani și frauda transfrontalieră în materie de TVA’

Întrebat despre acest lucru, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a trimis la Ministerul de Externe, care a refuzat să comenteze imediat.

Potrivit unei anchete publicate săptămâna aceasta de ziarul independent Novaia Gazeta, trei membri ai serviciilor speciale ruse (FSB) au fost ucişi la începutul lui februarie în Siria, prinşi într-o ambuscadă, în apropiere de Latakia, o zonă care se află sub controlul Guverului sirian.

Moscova nu a confirmat aceste morţi.

UE RECLAMĂ ÎNCETAREA BOMBARDAMENTELOR ŞI UN ACCES UMANITAR LA IDLEB

Pe de altă parte, Uniunea Europeană (UE) a cerut joi încetarea bombardamentelor forţelor siriene în provincia Idleb, în nord-vestul Siriei, şi deschiderea unui acces umanitar.

Citește și: Comisia SRI îl avertizează pe Klaus Iohannis:Nu-ți bate joc de Constituție! Există și varianta suspendării!

”Bombardamentele şi alte atacuri vizând civili în nord-vestul Siriei trebuie să înceteze”, îndeamnă într-un comunicat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

”UE cere tuturor părţilor implicate în conflict să permită de îndată un acces umanitar fără oprelişti destinat persoanelor care au nevoie de asistenţă”, scrie Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.