Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiştii anticipează o situaţie gravă: Valul al treilea al pandemiei va fi de două ori mai mare decât valul din noiembrie 2020 (surse)

themoscowtimes.com
rusia-coronavirus

Prognozele specialiştilor arată că al treilea val al pandemiei de coronavirus în România, deja început, nu va putea fi evitat. Aşa cum se anticipa, în această săptămână bilanţul zilnic a sărit din nou de 5000 de cazuri zilnice.

Potrivit unor surse oficiale, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 urmează să crească în mod constant în următoarea lună. În prima parte a lunii aprilie ar urma să se atingă un vârf de 22-24 de mii de cazuri pe zi. Practic, România va ajunge peste o lună la nivelul din prezent al Poloniei.

Problema principală cu această creştere constantă a valului trei al pandemiei o reprezintă capacitatea de tratare. În cel mult două săptămâni s-ar putea depăşi numărul de paturi din secţiile de anestezie terapie intensivă, care a ajuns la 1388 (1166 de paturi ocupate în prezent).

Practic, valul trei va fi dublu faţă de valul doi, din luna noiembrie, când s-a depăşit numărul de 10.000 de cazuri/ zi.

Autorităţile tocmai au prelungit starea de alertă şi au introdus noi măsuri de restricţie. O înăsprire a acestor măsuri ar putea fi inevitabilă în următoarea lună, în speranţa că la Paştele ortodox (2 mai) să nu fie nevoie de proceduri speciale, cum s-a întâmplat anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.