Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiștii dau verdictul. Merge PNRR în direcția bună?

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Oficiali europeni, experți în accesarea fondurilor europene, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților statului român dezbat, miercuri, stadiul actual al PNRR, modele de bună practică și soluții pentru depășirea problemelor cu care se confruntă România.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), organizează o conferință internațională pe tema Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Evenimentul este organizat de FACIAS in cadrul proiectului "Transparență și Responsabilitate – Monitorizare PNRR" și va avea loc în sala Drepturilor Omului din incinta Palatului Parlamentului începând cu ora 11.

„Deși PNRR reprezintă o oportunitate istorică pentru România, Guvernul înregistrează întârzieri semnificative în implementarea acestuia. Nu doar că PNRR-ul a fost aprobat cu întârziere, dar România a început să primească fonduri de pre-finanțare cu aproape 6 luni mai târziu decât majoritatea statelor UE.
La dezbaterea FACIAS vor participa specialiști din Italia, Austria, Malta, state care performează în atragerea fondurilor prin PNRR. Aceștia vor oferi informații utile privind modalitățile de implementare și derulare a proiectelor la nivelul țărilor lor, modele demne de a fi adaptate și adoptate și în România.
Vom încerca împreună să aflăm și să oferim decidenților, mediului de afaceri și cetățenilor României răspunsuri la mai multe întrebări:
- Care sunt soluțiile puse la dispoziția beneficiarilor de către Guvernul României?
- Cât de accesibile sunt informațiile și ghidurile realizate de statul român?
- Cât de accesibile sunt informațiile și ghidurile realizate de statul român?
- Va reuși România să fructifice ȘANSA numită PNRR, iar cetățenii români să se bucure de rezultate notabile?”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.