Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiștii din Brăila au găsit soluția pentru depistarea COVID-19! Locuitorii au păreri împărțite după anunțul prefectului

coronavirus COVID 19

Un aparat de la Direcția Sanitară Veterinară de la Brăila care până recent a fost utilizat pentru depistarea gripei porcine va fi folosit de specialiștii brăileni la testarea pentru coronavirus.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, care a dezvăluit faptul că autoritățile lucrează de mai mult timp la această idee.

Experții au stabilit că aparatul poate fi utilizat la depistarea virusului COVID-19, așa că reprezentanții autorităților locale au comandat deja mai multe seturi de teste.

Prefectul Cătălin Boboc a declarat că aparatul va funcționa peste câteva zile și va face în jur de 200 de teste pe zi. Prioritate la testare vor avea cadrele medicale, persoanele aflate în carantină și cele izolate la domiciliu.

„O veste foarte bună pentru brăileni! De ceva timp, împreună cu directorii Direcției Sanitar Veterinară și Direcției de Sănătate Publică, lucrăm la găsirea unei soluții extrem de necesare în situația actuală, pe care am decis să o anunțăm doar când va fi viabilă. Azi e momentul! În câteva zile, va fi operațional aparatul Real Time PCR de la Direcția Sanitară Veterinară, care va putea depista noul coronavirus. DSP a demarat deja achiziția kiturilor”, a anunțat, pe Facebook, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

Cifre înspăimântătoare: SUA, epicentrul global al pandemiei de COVID-19

Brăilenii au păreri împărțite despre ideea de a folosi un aparat al DSV pentru testele de depistare a COVID-19.

„Este un lucru foarte bun ... Doar după ce vor fi oamenii testați, o să știm cu toții numărul real al celor infectați”, crede un brăilean.

Alții însă, au opinii diferite. O femeie se plânge de lipsa medicamentelor din farmacii. „Totul se axează pe CORONA, dar ce facem cu bolnavii de tiroidă și criza din farmacii de Euthirox? Sunt oamenii disperați de la bebeluși până la vârstnici”.

Altă femeie consideră că autoritățile ar trebui să acorde prioritate materialelor de protecție pentru medici: „Bine că faceți rost de aparate să aveți unde să băgați miliarde, dar echipamentele lipsesc cu desăvârșire. Cadre medicale au contact direct cu pacienți suspecți și confirmați pozitiv și nu au nici măcar o amărâtă de mască! Chiar și medicii care lucrează în privat se plâng, că sunt mult mai echipați în clinici decât în spitale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.