Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiştii fac un anunţ istoric: Unde e mai multă violență, în Biblie sau în Coran?

moldovacrestina.md
coran biblie

Specialiştii fac anunţul la care nu se aştepta nimeni. Atacurile sangeroase din ultima perioada, lansate de fundamentalistii jihadisti, readuc in discutie intrebarea: este Islamul o religie violenta, profund diferita de restul cultelor?

Citeşte şi: Schimbare la Realitatea TV: Ce vedetă i-a luat locul Emmei Zeicescu

Informaticianul Tom Anderson a incercat sa dea un raspuns acestei dileme comparand Islamul si Crestinismul. Omul a analizat textele fundamentale din cele doua religii, Coranul si Vechiul si Noul Testament, iar rezultatul a fost unul surprinzator. Textele crestine, in special Vechiu Testament, au mult mai multe referinte la violenta si distrugere decat cele islamice, potrivit The Independent.

Citeşte şi: Viitorul selecţioner, desfiinţat înainte de a semna: 'Un drogangiu şi un prostituat'

Folosind programul Odin Text, Tom a cautat in cele trei texte cuvinte cheie pe care le-a pus in opt categorii: bucurie, asteptare, furie, dezgust, tristete, surpriza, frica si incredere. La testul, care a durat doar cateva minute, Biblia a obtinut un scor mult mai mare la furie si mai mic la incredere, prin comparatie cu Coranul. Mai mult, Vechiul Testament pare a fi mai sangeros decat Noul Testament si de doua ori mai violent decat textul islamic. "Omorurile si distrugerile apar ceva mai mult in Noul Testament (2,8%) fata de Coran (2,1%), dar Vechiul Testament conduce detasat la acest capitol, cu un scor de 5,3%." explica Tom. "Vreau sa precizez ca nu ne-am propus sa dovedim ca Islamul este mai violent decat alte religii. Aceasta analiza este una superficiala, iar rezultatele ei nu isi propun sa fie catusi de putin conclusive." a adaugat inginerul IT. Textele analizate au fost traduceri recente, in limba engleza, ale Coranului si Bibliei, conform ProTV.

Citeşte şi: Gabriela Firea lămureşte scandalul Maratonului din Bucureşti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.