Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacol TOTAL la parada mondenă MET: vedetele au făcut show in vestimentație religioasă

www.agerpres.ro

Mitre, veşminte religioase, aripi de îngeri şi cruci au marcat tradiţionala gală a Metropolitan Museum of Art (MET) din New York, care a avut loc luni seară. Pentru a participa la această paradă mondenă, numeroasele celebrități prezente au avut drept sursă de inspirație vestimentația religioasă catolică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Biserica catolică a fost punctul de reper al expoziţiei de anul acesta a Costume Institute, din cadrul Met din New York dedicat modei, care a făcut un paralelism între catolicism şi haute couture.

Foto: (c) Evan Agostini / AP


Pentru a finanţa această expoziţie a Costume Institute, "marea preoteasă a modei" Anna Wintour organizează în fiecare an Gala MET, care rivalizează cu ceremonia premiilor Oscar ca eveniment monden al anului în SUA.

Redactora şef a revistei Vogue reuşeşte să atragă celebrităţile în vogă ale momentului pentru această serată, unde un bilet de intrare costă, pentru ceilalţi participanţi, 30.000 de dolari de persoană.

Foto: (c) Evan Agostini / AP


Anul acesta, gazdele evenimentului au fost alături de Anna Wintour, avocata Amal Clooney, soţia lui actorului George Clooney, creatoarea de modă Donatella Versace şi cântăreaţa Rihanna.

Ca şi la precedentele ediţii din 2015 şi 2017, cântăreaţa din Barbados a atras din toate privirile cu rochia sa bustieră "papală", asortată cu o mantie şi o mitră pe cap, întreaga ţinută fiind brodată cu sute de perle şi incrustaţii de pietre negre.

Ţinuta a fost semnată de Maison Margiela, un mod de a-i întinde mâna designerului John Galliano, a cărui trecere pe la casa Dior nu a fost uitată şi care va inaugura joi noua sa expoziţie de inspiraţie catolică "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination".

Foto: (c) JUSTIN LANE / EPA


Rihanna a reuşit să o eclipseze pe senzaţia momentului, cântăreaţa de rap Cardi B, a cărei rochie foarte decoltată era în ton cu cea artistei din Barbados ca inspiraţie şi incrustaţii. La braţ cu designerul Jeremy Scott, care i-a conceput rochia cu trenă lungă pentru casa Moschino, Cardi B, însărcinată, a cobort scările MET într-un turbion de flashuri.

Foto: (c) Charles Sykes / AP


Multe alte vedete, precum actriţa Blake Lively, cântăreaţa Solange, sau celebra Madonna au optat pentru inspiraţia religioasă pentru ţintele lor.

Foto: (c) Evan Agostini / AP


Alte vestimentaţii care au tăiat respiraţia au fost cea însoţită de aripi purtată de vedeta pop Katy Perry,  cea decorată cu multe cruci a cântăreţei Lana Del Rey, spectaculoasa rochie aurie a lui Kim Kardashian și cea mult mai sobră purtată de Anna Wintour.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.