Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacol umanitar pentru modernizarea şi extinderea CPU de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti

spitale
Potrivit managerului unităţii sanitare, Anca Miu, Spitalul de Pediatrie Ploieşti este singurul din regiune care asigură asistenţă medicală pediatrică de urgenţă.

"Avem un număr de 40.000 de prezentări la Compartimentul de primiri Urgenţe pe an. În spital se tratează 6.000 de copii cu internare continuă şi tot acelaşi număr cu spitalizare de zi. Cea mai mare problemă a spitalului nostru, în afara lipsei unei clădiri mai generoase, este Compartimentul de Primiri Urgenţe. Acesta este subdimensionat, a fost înfiinţat în 2007, atunci erau cam 20.000 de prezentări pe an. Avem mare nevoie de o sală de aşteptare mai generoasă, în care copiii să fie primiţi mai uman, pentru că sala pe care o avem acum nu oferă confort decât pentru doi copii cu părinţii lor şi, de obicei pe seară, avem cam 70 de copii cu părinţii lor. Cam atât se prezintă seara la noi", a explicat Anca Miu.

În proiectul privind strângerea de fonduri pentru modernizarea şi extinderea CPU sunt implicate MRS Residence şi Fundaţia Metropolis, prin preşedintele său, Codin Maticiuc.

Directorul executiv al Maristar, Dan Aldea, a precizat că suma strânsă în urma evenimentului va fi donată în totalitate către această cauză.

La rândul său, Codin Maticiuc a anunţat că Fundaţia Metropolis "va dubla" suma respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.