Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolele Oedipe şi O scrisoare pierdută vor fi transmise online de Opera Naţională Bucureşti de Ziua Națională

http://stiri.tvr.ro
Concursul George Enescu

Spectacolele „Oedipe” de George Enescu şi „O scrisoare pierdută”, operă în două acte şi un prolog de Dan Dediu, vor fi transmise online, marţi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în cadrul proiectului #DordeONB din seria Opera online, potrivit news.ro.

Cele două lucrări celebre din creaţia românească vor fi transmise pe site-ul instituţiei, şi pe canalul de Youtube a Operei Naţionale Bucureşti.

„Oedipe” de George Enescu va putea fi vizonat în cadrul a două transmisiuni online marţi, începând cu ora 12.00 şi 19.00, pe site-ul primei scene lirice a ţării, şi pe canalul de YouTube al Operei Naţionale Bucureşti.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Despre opera „Oedipe”, principala creaţie naţională de gen şi totodată singura care se regăseşte în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu mărturisea: „Nu mi se cuvine mie să declar dacă Oedipe este sau nu cea mai desăvârşită dintre lucrările mele. Tot ce pot spune este că, dintre toate, îmi este cea mai dragă. În primul rând, pentru că m-a costat luni de muncă şi ani de nelinişte. Apoi, pentru că am pus în ea tot ce simţeam, ce gândeam, în aşa fel încât mă contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede dacă aş spune în ce stare de exaltare eram gândindu-mă la Oedipe şi compunând, notă cu notă, această operă imensă”.

„O scrisoare pierdută”, operă în două acte şi un prolog de Dan Dediu, va completa seria transmisiunilor online dedicate Zilei Naţionale de 1 Decembrie, spectacolul începând cu ora 15.00. Spectacolul de operă este adesea influenţat de creaţiile literar-dramaturgice, preluând din acestea teme, personaje, chiar acţiunea completă.

Înregistrările vor fi disponibile în site-ul oficial al instituţiei doar pe durata difuzării fiecărui spectacol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.