Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului, la iMapp Bucharest

imapp

Consursul internaţional iMapp Bucharest - Winners League, eveniment de video mapping organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart, readuce, pe 23 septembrie, spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului, potrivit news.ro.

În cadrul celei de-a 8-a ediţii, publicul va admira în Piaţa Constituţiei lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câştigătoare ale festivalurilor partenere iMapp Bucharest: Video Mapping Festival Lille (Franţa), Genius Loci Weimar Festival (Germania), CosmoLights Projections Mapping (Grecia), Zsolnay Light Festival (UNGARIA), 1Minute Projection Mapping Competition (Japonia). Tema concursului, "Contrasts", va fi explorată de artişti într-un mod creativ şi inovator, iar juriul format din importanţi specialişti internaţionali ai artelor audiovizuale va decide marele câştigător al Premiului ediţiei 2023.

Simbolul analizat şi transpus artistic pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a celei mai mari clădiri administrative din Europa reprezintă însăşi existenţa, care se dezvăluie printr-o succesiune de contraste, invitând publicul să asiste la un ansamblu de opoziţii, abordând, ca sursă de inspiraţie, o gamă largă de contexte contemporane. Aceste contraste captivante reflectă diversitatea şi profunzimea experienţelor umane, care există natural în lumea cotidiană. Antitezele prezent - trecut, bine - rău, lumină - întuneric implică, de fapt, nevoia pregnantă de întoarcere la starea de echilibru, atât empiric, cât şi emoţional.

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, oraşul va deveni un ecran imens, lucrările 3D proiectate ilustrând o efervescenţă de trăiri, emoţii şi percepţii, purtând publicul într-o călătorie vizuală cu impact puternic. În cadrul evenimentului, timp de 12 ore, publicul se va bucura de muzică (DJ set şi concerte), zone de relaxare şi street food, activităţi şi instalaţii, programul culminând cu proiecţia concursului internaţional iMapp Bucharest - Winners League. Bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în Piaţa Constituţiei pentru o nouă ediţie a unui show de artă şi tehnologie unic în lume.

Concursul internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest, organizat din anul 2014 de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, este un pionierat în România, fiind primul şi cel mai mare eveniment de acest gen şi de o asemenea anvergură şi se află în top 6 cele mai importante astfel de concursuri din lume. Membru ILO – International Light Festivals Organization, evenimentul deţine premii internaţionale. După o nominalizare anterioară în 2016, iMapp Bucharest a câştigat, în anul 2020, un premiu AV Awards din Londra - cea mai prestigioasă competiţie mondială în domeniul audiovizualului, la categoria „AV in Action”. De asemenea, fiind parte a campaniei de solidaritate pentru pace - Enlightenment, iniţiată de Borealis - a festival of light SUA şi Maxin10sity Ungaria, alături de participarea a 35 de artişti vizuali şi proiectată în 75 de oraşe din întreaga lume, concursul a câştigat, în anul 2023, un Premiu Telly, care oferă recunoaştere celor mai bune videoclipuri. Din anul 2019, acesta a evoluat într-o Ligă a Câştigătorilor, devenind liantul scenei mondiale de video mapping şi o platformă internaţională care încurajeză artiştii să participe la cât mai multe competiţii de specialitate, în cadrul unei colaborări extinse cu cele mai renumite festivaluri ale luminii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.