Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Citadela' deschide, joi, stagiunea de vară a Teatrului Nottara

teatrul nottara

Spectacolul „Citadela” deschide, joi, stagiunea de vară a Teatrului Nottara și se va juca pe terasa Teatrului Țăndărică. „Citadela” spune istoria tulburătoare a femeilor-pilot din România, potrivit Mediafax.

Organizatorii spectacolului anunță că piesa are ca punct de pornire monodrama „Grounded” de George Brant, interpretată de Isabela Neamțu, în regia semnată de Ligia Ciornei.

„Pornind de la povestea femeii-pilot de F16 din Grounded, instalația audio-vizuală Citadela spune istoria tulburătoare a femeilor-pilot din România, de la primele femei-pilot din timpul Primului Război Mondial la Escadrila Albă şi ajungând la femeile de azi, cele care pilotează MIG -21”, au precizat organizatorii.

Economistul Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E ca o carte de telefon

Prin intermediul unor imagini de arhivă, spectatorii au ocazia să se întâlnească, peste timp, cu chipurile unor celebre femei-pilot, care au scris istorie, începând cu Elena Caragiani, prima femeie aviator a României.

„Viața acestor femei extraordinare va fi prezentată, într-un decor creat prin intermediul video mapping-ului, pe un fundal sonor format din sunet ambiental și muzică compusă special pentru acest proiect. (…) Instalația Citadela vorbește despre o nouă tehnologie militară, cea a conflictului purtat prin intermediul dronelor”, au arătat organizatorii spectacolului de la Nottara.

Spectacolul va avea loc de la ora 21, următoarele reprezentanții fiind programate de la aceeași oră în zilele de 9, 16 și 23 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.