Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul de dans contemporan 'Traces', reprezentaţie unică la Teatrul Naţional 'I.L. Caragiale” din Bucureşti'

Spectacolul de dans contemporan „Traces”, creat de coregraful belgian Wim Vandekeybus, va avea o reprezentaţie unică la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 9 ianuarie, potrivit news.ro.

Prezentat în premieră mondială, luna trecută, la festivalul Europalia (Belgia), unde România e invitatul de onoare, reprezentaţia de la Bucureşti a spectacolului va marca startul turneului internaţional al companiei Ultima Vez a lui Wim Vandekeybus.

Citește și: Medicii fac front comun în cazul Beuran!

Conceptul lui Vandekeybus abordează o revenire la corp, la reacţia instinctivă, la energia imediată care a dictat ritmul primelor sale spectacole. „Traces” simbolizează explorarea urmelor naturii pe care corpul le-a uitat.

„Muzica are un rol important, fiind inspirată de cea autentică românească, reorchestrată, iar coregrafia este co-creată de dansatori”, a transmis Andreea Căpitănescu, curator al proiectului.

Este pus în scenă cu zece dansatori, cu o coloană sonoră originală realizată de Trixie Whitley, Marc Ribot, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky şi Daniel Minsteris.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Compania Ultima Vez a fost fondată în 1986 de coregraful, regizorul de scenă şi cineastul Wim Vandekeybus. De la înfiinţare, Ultima Vez şi-a dezvoltat activităţile în calitate de companie internaţională de dans contemporan cu sediul la Bruxelles.

Wim Vandekeybus s-a născut la Herenthout, pe 30 iunie 1963. După studii liceale, a plecat la Louvain, pentru a studia Psihologia. În 1985, a obţinut o audiţie la celebrul coregraf Jan Fabre care i-a oferit un rol în „The Power of Theatrical Madness”. Un an mai târziu, Vandekeybus a fondat compania Ultima Vez. Primul său spectacol, „What the Body Does Not Remember”, a devenit un succes internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.