Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul de teatru #acedesiguranţă se va juca simultant în mai multe teatre din țară, dar va fi transmis şi online pe reţeaua TikTok

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Spectacolul de teatru #acedesiguranţă, în regia lui Bobi Pricop, se lansează duminică, 23 ianuarie, şi se va juca simultan în patru teatre din ţară, Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul "Andrei Mureşanu" Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare, dar va fi transmis şi online pe reţeaua TikTok, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, noutatea spectacolului, denumit de organizatori "spectacol-instalaţie", constă în faptul că acesta poate fi prezentat atât într-o sală de teatru, "sub forma unei instalaţii performative", cât şi online, pe reţeaua TikTok.

"#acedesiguranţă este o producţie teatrală care are la bază o serie de naraţiuni, într-o structura dramaturgică cu mai multe ramificaţii, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de şapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani care lansează #acedesiguranţă, o mişcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenţilor şi experienţelor lor. Reuniţi pe platforma TikTok, cei şapte adolescenţi abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi, precum anxietate, identitate, autocunoaştere, educaţie, relaţii, vulnerabilitate sau izolare. Sub umbrela acestui hashtag se vor reuni atât clipurile deja produse împreună cu ei în ultimele luni, cât şi cele ale altor utilizatori de TikTok, care sperăm să se identifice cu mişcarea lansată de adolescenţii din proiectul nostru", spune regizorul Bobi Pricop.

Acesta susţine că spectacolul are o relevanţă socială, şi, în acelaşi timp, explorează unele mijloace teatrale inedite, "care îmbină storytelling-ul cu dimensiunea performativă a TikTok-ului", iar miza este cu atât mai importantă în condiţiile în care această reţea modifică gradual o parte din lumea în care trăim.

Pe lângă implicarea directă a adolescenţilor, proiectul vizează mai multe tipuri de receptare, precum şi mijloace de a deschide un dialog mai amplu, atât în cadrul TikTok, acolo unde publicul tânăr este unul foarte numeros, cât şi în afara reţelei, prin expunerea proiectului în sala de teatru.

Dramaturgia spectacolului #acedesiguranţă este semnată de Ionuţ Sociu, scenografia îi aparţine Oanei Micu, muzica şi coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine şi montaj este responsabil Iustin Surpănelu. Cei şapte adolescenţi care vor putea fi urmăriţi sunt Alexandra Frâncu, Jacqueline-Alessia Crăciun, Raluca Tender, Adrian Săpăceanu, Andrei Sava, Cristian Corbu şi Matei Stăncuţa.

Accesul în sălile de spectacol ale celor patru teatre implicate în proiect se va face în condiţiile stabilite de fiecare teatru în parte, iar biletele sunt disponibile pe paginile web ale acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.