Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul La Traviata, dedicat Zilei Europei şi transmis online de Opera Naţională Bucureşti

ziua europei

Opera Naţională Bucureşti difuzează online duminică, începând cu ora 19:00, opera în concert „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, şi dedică evenimentul Zilei Europei.

Biletele pot fi cumpărate până pe 12 mai, iar înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore.

Prima scenă lirică a ţării va sărbători duminică pacea şi unitatea, fundamente ce stau la baza Uniunii Europene. Data de 9 mai a devenit ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În 1950, la Paris, ministrul francez al Afacerilor externe, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile continentului. Cu toate că a pornit ca o colaborare economică între două state puternice precum Fanţa şi Germania, mai multe state aveau să se unească procesului de construcţie a unei noi Europe. Propunerea lui Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Pentru a marca Ziua Europei, în fiecare an, în luna mai, instituţiile Uniunii Europene de la Bruxelles şi Strasbourg îşi deschid porţile publicului. Birourile locale ale Uniunii Europene din întreaga lume organizează activităţi şi evenimente diverse, „La Traviata” - operă în concert transmisă online de Opera Naţională Bucureşti - fiind unul dintre ele, relateazâ News.ro.

Spectacolul din acestă săptămână este un act cultural unic prin concept şi calitate, care prezintă iubitorilor artei lirice povestea tragică a celei mai cunoscute curtezane a Parisului din prima jumătate a secolului XIX.

Marie Duplessis a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul ca sursă de inspiraţie pentru opera sa „La Traviata”. Prima reprezentaţie a operei la Bucureşti a avut loc în anul 1856, la câţiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.