Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul Stupid Fucking Bird, cu teme din Pescăruşul al lui Cehov, premieră la Teatrul Naţional Bucureşti

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Premiera oficială a spectacolului „Stupid Fucking Bird”, cu teme din „Pescăruşul” al lui Cehov, este programată în Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti pentru 16 şi 17 septembrie, potrivit news.ro.

Piesa cu titlu voit ireverenţios a dramaturgului american Aaron Posner, câştigătoare a unui Premiu „Helen Hayes” pentru dramaturgie, păstrează temele cehoviene din „Pescăruşul”, ca dragostea neîmpărtăşită, visele spulberate şi căutarea unor noi forme de artă teatrală, dar le plasează pe fundalul frenetic al secolului XXI.

Autorul este dramaturg, profesor universitar dar şi regizor premiat. Cu această adaptare, el „transformă un scriitor clasic, tratat adesea cu respect formal, într-o oglindă care arată în detalii clare tot ceea ce este nou în nefericirea oamenilor de astăzi”, consemnează The New York Times, apreciind piesa drept „un Cehov pentru secolul XXI".

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

Drumul parcurs de autorul american până la acest „Pescăruş” a început cu câteva romane asupra cărora şi-a concentrat atenţia, dorind să le adapteze pentru teatru. Mai târziu, a creat noi variante ale pieselor clasice, inclusiv Shakespeare şi Cehov.

Piesa a fost adusă în scenă mai întâi în 2013 la Compania de teatru Woolly Mammoth în Washington, D.C., iar în 2016 şi la Arden Theatre Company's, regia fiind semnată chiar de autor. În continuare, piesa a intrat în atenţia altor companii de teatru şi universităţi din Statele Unite (SUA) şi din alte părţi. În 2015 ajunge să fie una dintre cele mai des montate zece piese; a fost produsă pe alte 150 de scene din afara Statelor Unite.

Cu noua montare de la Teatrul Naţional din Bucureşti, Răzvan Oprea, actor al TNB şi absolvent al unui Master în Regie de teatru, propune pe scena Sălii Pictura un spectacol modern, provocator, o abordare proaspătă a unui clasic al dramaturgiei universale.

Din distribuţie fac parte Cecilia Bârbora şi Marius Bodochi, alături de mai tinerii Eduard Adam, Cosmina Olariu, Vitalie Bichir, Alexandra Sălceanu, Emilian Mârnea.

Această premieră face parte din programul TNB „Uşi deschise pentru toţi”.

Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani, deoarece conţine scene de nuditate.

Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19.30. Biletele se găsesc la Casa de bilete TNB şi online, pe www.mystage.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.