Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speculă cu valută la granița cu Ucraina: Se demarează controale masive după ce unii români au ajuns să profite de situația refugiaților

curs valutar bnr

Unii români încearcă, în această perioadă, să profite de situația refugiaților ucraineni și comercializează valută la prețuri mult peste cel practicat de BNR. Potrivit unor surse guvernamentale, se caută soluții pentru această situație și se pregătesc mai multe controale.

Cursul valutar a explodat în preajma vămilor cu Ucraina. Un euro a ajuns să fie vândut cu 5,5 - 6 lei, situație care se înregistrează și la alte valute.

Mai multe adrese oficiale au fost transmise către instituțiile cu competențe în domeniu, pentru demararea unor controale. Este vorba despre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și Inspectoratul General al Poliției Române.

„Având în vedere situația semnalată în piață privind practicarea unor cursuri de schimb valutar exagerate în zonele din proximitatea frontierei României, în contextul conflictului ruso-ucrainian, ținând cont de competențele instituției dumneavostră, vă rugăm să întreprindeți, cu celeritate, măsuri de control la casele de schimb valutar care desfășoară activitatea în aceste zone, potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată în adresele oficiale transmise de la nivel guvernamental.

Adrese au fost trimise și către casele de schimb valutar din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru a stopa orice asemenea practici.

De la declanşarea crizei din Ucraina până în prezent au intrat în România 167.613 cetăţeni ucraineni. Foarte mulți dintre aceștia (109.687) au și ieșit din țară, având astfel nevoie de valută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.