Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speculațiile au fost confirmate: motivul pentru care Ben Wallace va părăsi postul de secretar al apărării britanice

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Ben Wallace a declarat că va demisiona din funcţia de secretar al apărării la următoarea remaniere a cabinetului, după patru ani de activitate. El a declarat pentru Sunday Times că nu va candida la următoarele alegeri generale, dar a exclus posibilitatea de a pleca "prematur" şi de a declanşa alegeri parţiale, anunță news.ro.

Wallace a fost secretar al apărării sub trei prim-miniştri şi a jucat un rol de mare importanţă în răspunsul Regatului Unit la războiul din Ucraina.

Surse au declarat pentru BBC că se aşteaptă la următoarea remaniere în septembrie. Wallace a declarat că renunţă la politica din cauza impactului pe care a l-a avut asupra familiei sale.

Confirmarea planurilor sale vine după zile de speculaţii că se gândeşte să părăsească guvernul

Săptămâna trecută, prim-ministrul a dezminţit comentariile lui Wallace, în care acesta sugera că Ucraina ar trebui să arate mai multă "recunoştinţă" pentru sprijinul militar pe care i l-a acordat.

Ales în Parlamentul britanic timp de 18 ani, Ben Wallace este cel mai longeviv ministru al Apărării de la Winston Churchill încoace, preluându-şi postul în 2019 după ce a fost ministrul pentru Securitate al Theresei May. El este singurul ministru cu un portofoliu de rang înalt care a rămas în funcţie în ultimele trei guverne: cel al aliatului său Boris Johnson, guvernul de scurtă durată al lui Liz Truss şi, în cele din urmă, cel al lui Rishi Sunak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.