Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speculațiile devin oficiale! Progojin recunoaște că a finanțat ferma de troli care au influențat alegerile din SUA, în 2016

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Prigojin recunoaşte că a fondat şi finanţat Internet Research Agency, organizaţie care ar fi jucat un rol central în amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, a recunoscut că a fondat şi a finanţat o companie pe care SUA a descris-o drept o „fermă de troli ruseşti”, care s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează The Guardian. Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a recunoscut anterior că a intervenit în alegerile din SUA, dar declaraţia sa de astăzi a subliniat legăturile sale specifice cu Internet Research Agency (IRA), scrie News.ro.

Rolul companiei a fost unul esențial în influențarea alegerilor

Compania cu sediul în Sankt Petersburg a fost esenţială pentru eforturile Rusiei de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016, au spus oficialii serviciilor de informaţii americane. Într-o declaraţie postată pe reţelele de socializare, Prigojin a afirmat: "Nu am fost niciodată doar finanţatorul Agenţiei de Cercetare pe Internet (ira). Am gândit-o, am creat-o, am condus-o mult timp".

IRA a fost „creată pentru a proteja spaţiul informaţional rusesc de propaganda proastă şi agresivă anti-rusă a Occidentului”, a adăugat el.

Prigojin a fost sancţionat pentru prima dată de SUA pentru legăturile sale cu IRA rusă în 2018 şi acuzat de conspiraţie pentru fraudarea SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.