Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sper că vei continua să ne încânţi', i-a transmis Zinedine Zidane lui Karim Benzema

www.metro.co.uk
Zinedine Zidane

"Sper că vei continua să ne încânţi" la Real Madrid şi la naţionala Franţei, i-a transmis Zinedine Zidane lui Karim Benzema (Real Madrid), care a devenit luni primul francez câştigător al Balonului de Aur de la "Zizou" (1998), care i-a şi înmânat trofeul la gala de la Paris, scrie AFP.

Fost antrenor şi mentor al lui Benzema la Real, Zidane a avut onoarea de a dezvălui numele câştigătorului Balonului de Aur 2022 şi de a prezenta succesorului său prestigiosul trofeu de aur pe scena Théâtre du Châtelet.

"Te-am văzut lucrând mult pentru a-ţi îmbunătăţi jocul şi a deveni cine eşti. Întotdeauna ai căutat să progresezi. Astăzi, acest trofeu recompensează această muncă şi acest sezon al tău excepţional!", a scris Zidane pe contul său de Instagram. "Sper că vei continua să ne încânţi la Real Madrid şi la CM 2022 din Qatar, cu Franţa", a spus Zidane, potrivit Agerpres.

Atacantul francez Karim Benzema (Real Madrid), marele favorit, a câştigat trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, decernat luni seara, la Paris.

Benzema (34 ani) este primul francez recompensat cu această distincţie de la Zinedine Zidane în 1998.

Karim Benzema, care a primit trofeul din mâinile lui Zidane, fostul său antrenor, a câştigat duelul pentru trofeu cu senegalezul Sadio Mané (Liverpool), campion al Africii şi pe care l-a învins în finala Ligii Campionilor în mai, şi cu belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City).

Benzema îi succede în palmaresul trofeului argentinianului Lionel Messi, care anul trecut a cucerit pentru a şaptea oară acest premiu decernat de France Football.

Atacantul francez a câştigat totul în sezonul trecut, Liga Campionilor, titlul în Spania, cu Real Madrid, Liga Naţiunilor cu Franţa, titluri de cel mai bun marcator şi jucător în Spania în sezonul 2021-2022. În martie anul acesta, el a devenit şi cel mai bun marcator francez din istorie, cu 400 de goluri, depăşindu-l pe Thierry Henry.

Benzema este al cincilea francez care obţine această prestigioasă distincţie, după Raymond Kopa (1958), Michel Platini (1983-1985), Jean-Pierre Papin (1991) şi Zidane (1998).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.