Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranţa de viaţă a bărbaţilor din Marea Britanie a scăzut pentru prima dată de la începutul înregistrărilor demografice

RTV.net
barbat obosit

Speranţa de viaţă a bărbaţilor din Marea Britanie a scăzut pentru prima dată de la începutul înregistrărilor demografice, potrivit celor mai recente statistici publicate în această ţară, informează DPA joi.

Un băiat născut între 2018 şi 2020 va putea să trăiască până la o vârstă medie de 79 de ani, în scădere faţă de vârsta medie de 79,2 de ani asociată speranţei de viaţă a băieţilor britanici născuţi în intervalul 2015-2017, a anunţat Oficiul Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie.

Estimările calculate în cazul fetelor au rămas în mare parte neschimbate, iar o fetiţă născută între 2018 şi 2020 va avea o speranţă de viaţă de 82,9 ani, la fel ca fetiţele născute în intervalul 2015-2017.

Aceste date reflectă impactul generat de pandemia de coronavirus, care a provocat un număr mai mare de decese decât de obicei în 2020, afirmă reprezentanţii ONS.

Datele comparative referitoare la speranţa de viaţă au început să fie colectate în perioada 1980-1982 în această ţară, când un nou-născut de sex masculin putea să spere să trăiască până la 70,8 ani, iar o fetiţă până la 76,8 ani.

Pamela Cobb, directoarea Centrului pentru îmbătrânirea populaţiei şi demografie, a declarat: "Speranţa de viaţă a crescut în Marea Britanie pe parcursul ultimilor 40 de ani, deşi această creştere a avut un ritm mai lent în ultimul deceniu".

"Totuşi, pandemia de coronavirus a dus la un număr mai mare de decese decât de obicei în anul 2020", a adăugat ea, informează Agerpres.ro.

"În consecinţă, conform celor mai recente estimări, nu ne aşteptăm la nicio îmbunătăţire a speranţei de viaţă pentru femei, în timp ce speranţa de viaţă a bărbaţilor a scăzut la nivelurile raportate pentru intervalul 2012-2014", a explicat specialista britanică.

"Este pentru prima dată când constatăm un declin de când comparăm perioade de timp care nu se suprapun, de la începerea înregistrărilor demografice în prima parte a anilor 1980", a adăugat ea.

Cele mai recente statistici nu spun însă că un bebeluş născut între 2018 şi 2020 va avea neapărat o viaţă mai scurtă.

"Aceste estimări se bazează pe ipoteza conform căreia nivelurile actuale de mortalitate, care sunt neobişnuit de mari, vor continua să se menţină pentru tot restul vieţii acestor persoane", a adăugat Pamela Cobb.

"După ce pandemia de coronavirus se va fi încheiat şi consecinţele sale asupra ratei viitoare de mortalitate vor fi cunoscute, este posibil ca speranţa de viaţă să revină la o tendinţă de ameliorare în viitor", a precizat specialista britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.