Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranta PMP s-a ales cu un nou dosar penal

Florin Popescu

In loc sa se bucure de scutul pe care colegii lui din Parlament il fac in jurul sau pentru a-l proteja de procurorii DNA care au solicitat incuviintarea arestarii sale, deputatul Florin Popescu, fost sef al CJ Dambovita s-a ales cu nou dosar penal pentru fraude bancare sustin jurnalistii de la National.

Pana sa-si lamureasca problemele cu puisorii dati in loc de miel de Paste la tot judetul, Florin Popescu s-a ales deja cu alte belele pe cap. Iar noile acuze de coruptie, cercetate de catre DNA intr-un dosar separat, inca din anul 2011,  sunt de aceasta data cu mult mai grave.

Si asta pentru ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita este suspectat de procurori de asocierea la o retea de „tepari” condusa de pedelistul Bogdan Florin Dinu, afacerist judecat si pentru fraudarea BRD cu 85 de milioane de euro. Iar urmele urmele combinatiilor desfasurate de zecile de firme din suveica uriasa creata in Dambovita erau sterse de mai multi cetateni egipteni, care cumparau pe banda rulanta societatile fantoma imediat dupa ce acestea dadeau „tunuri” de zeci de milioane de euro.

Dupa ce a pierdut presedintia CJ Dambovita, Florin Popescu a dat jos 100 de kilograme. Dar asta nu pentru ca nu i-ar fi priit viata din Opozitie, ci pentru ca, dupa cum rezulta din monitorizarea intensa care i-a privit pe membrii uneia dintre cele mai mari retele de evazionisti, politicianul ar fi luat-o pe urmele fostului sau partener de combinatii, Bogdan Florin Dinu. Acesta este cunoscut drept un adevarat gigolo de Dorobanti, care face sedinte de shopping rasunatoare si extrem de costisitoare la casele de moda din marile capitale europene. Si nici nu are motive sa se uite la bani, daca ii face la fel de usor ca miliardele primite de la Florin Popescu pentru canalizarea orasului Titu, lucrari care au constat doar in niscaiva sapaturi pe marginea drumului, facute de ochii presei.

Legaturile dintre „baronul” de Dambovita si Florin Bogdan Dinu s-au creat prin intermediul tatalui celui din urma, seful Politiei Locale Targoviste, colonelul Gheorghe Dinu. Iar parteneriatul dintre familia Dinu si Florin Popescu a fost cimentat prin intermediul lui Gabriel Cioaca, finul de cununie al „baronului” si avocatul de casa pentru zecile de procese prin care firmele „tepuite” incercau sa-si recupereze banii de la Bogdan Florin Dinu. Iar printre „tentaculele” uriasei „caracatite” de societati „capusa” infiintate si folosite de familia Dinu pentru a da tunuri de zeci de milioane de dolari se numara, in afara de „firma mama” SC EURODIN PROIECT SRL, si SC CONCEPT COMVEST SRL, SC EURO COOL SRL, SC NEW EURODIN COM SRL, SC EURODIN PREST SRL, SC COM VEST CONSTRUCT INVEST SRL, SC AMERO BUSINESS GROUP SRL, SC UNIVERSAL WORK COMPANY SRL sau P&F PARTNER  INDUSTRIES SRL. Iar reteta succesului pentru firmele din suveica era cat se poate de simpla: dadeau „tepe” bugetului CJ Dambovita sau unor parteneri privati ca Porsche Leasing IFN SA si Tiriac Leasing IFN SA, dupa care erau vandute unor cetateni egipteni si bagate ulterior in insolventa. Mai mult, cei implicati actionau cu un tupeu fara precedent, astfel ca nu se sfiau ca, de exemplu, in aceeasi zi in care incasau milioane de euro pentru contracte neonorate, sa-si vanda toate acele firme, dupa doar cateva ore, arabilor care le „ingropau” definitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.