Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranțe pentru Brittney Griner - Rusia se angajează într-un schimb discret de prizonieri cu SUA

Brittney Griner

Ministerul rus de Externe a declarat joi că Rusia este angajată într-o „diplomație discretă" cu Statele Unite în ceea ce privește un potențial schimb de prizonieri care ar include-o pe vedeta de baschet Brittney Griner, notează Mediafax.

Griner, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și vedetă a Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA), a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia pentru acuzații de trafic de droguri la 4 august, într-o decizie pe care președintele american Joe Biden a calificat-o drept „inacceptabilă".

„O negociere diplomatică discretă este în curs de desfășurare și ar trebui să dea roade dacă Washingtonul o urmează, și nu să cadă în propagandă prin agitația mediatică pentru a obține puncte înainte de alegeri", a declarat Ivan Nechayev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de Reuters, referindu-se la alegerile intermediare din SUA din noiembrie.

Kremlinul afirmase anterior că oficialii americani subminează eforturile de a asigura un schimb de prizonieri prin recurgerea la „diplomație de megafon" în legătură cu acest caz.

Washingtonul s-a oferit să îl schimbe pe traficantul rus de arme Viktor Bout pentru Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan, au declarat pentru Reuters surse familiare cu situația.

Whelan, care deține pașapoarte americane, britanice, canadiene și irlandeze, a fost condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spionaj. El a negat acuzația.

Griner, căreia i s-a prescris canabis medical în Statele Unite pentru a ameliora durerile provocate de leziuni cronice, a fost arestată pe 17 februarie pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, având în bagaj cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș.

Canabisul este ilegal în Rusia atât în scopuri medicinale, cât și recreative.

Griner, care a pledat vinovată de acuzații, a declarat că a făcut o greșeală sinceră, împachetându-și din greșeală cartușele de vape, în timp ce se grăbea să prindă zborul spre Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.