Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spînu: Energocom efectuează o achiziție de gaze naturale alternative

stiripesurse.ro
Gaze naturale gaz

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a dezvăluit că „Energocom” – furnizor central de energie electrică – efectuează o achiziție, în aceste momente, de gaze naturale alternative.

Mai multe detalii despre preț și compania a cărei ofertă a fost acceptată nu a oferit, pentru că nu face parte din grupul de lucru și pur și simplu nu cunoaște o asemenea informație. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 25 octombrie curent, în incinta Guvernului, transmite Realitatea.md.

„La moment, Energocom face o achiziție de gaze naturale alternative și pe site-ul oficial trebuie să fie publicată oferta. Achiziția care are loc acum ține de creșterea presiunii în sistem, or noi încă mai avem contract prelungit cu Gazprom până la sfârșitul lunii octombrie, adică acea cantitate de gaze naturale vine ca o rezervă în caz că va scădea presiunea în rețelele de transport”, a explicat Andrei Spînu.

Înainte de asta, a fost întrebat dacă vine mai puțină energie electrică de la Centrala de la Cuciurgani. Nu a putut nici confirma și nici infirma, din cauză că nu ar avea informații cu referire la subiect.

Cât despre ce oferte a primit, în general, de la traderi până acum „Energocom”, Andrei Spînu a reiterat că nu cunoaște, însă, potrivit lui, termenul-limită de depunere nu s-a încheiat.

Este de menționat că, între timp, presa ucraineană scrie că Republica Moldova ar putea cumpăra o cantitate de 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale de la compania „Naftogaz” din Ucraina. Aceasta ar fi pe lângă cele 15 milioane de metri cubi de gaze naturale pe care le-a promis țara vecină să le împrumute în caz de necesitate, cu condiția că vor fi întoarse până la sfârșitul iernii. Despre preț nu se vehiculează nimic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.