Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Au profitat de slăbiciunea lui pentru femei şi bani' – metoda prin care spionii ruși recrutează agenți, dezvăluită într-un scandal în Cehia

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Un diplomat ceh de rang înalt a fost concediat pentru transmiterea de informaţii serviciilor secrete ruse, a anunţat vineri Ministerul ceh al Afacerilor Externe, potrivit AFP, informează Agerpres.

'Confirm că am decis să iau măsuri pentru a ne asigura că un angajat care a cooperat cu o putere străină nu mai lucrează în minister', a declarat şeful diplomaţiei cehe Jan Lipavsky. 'Nu voi face mai multe comentarii din raţiuni de securitate', a adăugat ministrul.

Potrivit media cehe, diplomatul beneficia de autorizaţie de acces la informaţii clasificate, cu cel mai înalt nivel de secretizare, şi a lucrat pentru Serviciul rus de Informaţii Externe (SVR).

Cotidianul Denik N notează că acesta a lucrat pentru Ministerul Afacerilor Externe din anii '90 în diverse funcţii, inclusiv în ambasadele Cehiei din străinătate. El fusese recrutat în beneficiul SVR de un cuplu de ruşi pe când se afla la post într-o ţară din Africa. 'Au profitat de slăbiciunea lui pentru femei şi bani', dezvăluie publicaţia cehă, care citează o sursă diplomatică.

Serviciul de Securitate şi Informaţii (BIS) din Cehia menţionează de mai multe ori Rusia printre principalele ameninţări la securitatea ţării în raportul său cu privire la activităţile de spionaj pe teritoriul ceh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.