Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionajul asupra șefei DNA provoacă un seism internațional: Detaliile care stârnesc anchete uriașe

kovesi

Sediile Black Cub, compania care a spionat-o pe Laura Codruța Kovesi, au fost verificate, anunță Antena 3. Este vorba despre sediile din Londra, Paris și Tel Aviv. Serviciile secrete israeliene au lansat o anchetă “detaliată” a activităţii companiei Black Cube după ce, în data de 3 aprilie, doi detective israelieni angajaţi ai firmei, Weiner Ron şi Geclowicz David, au fost arestaţi preventiv fiind acuzaţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi.

Intelligence Online precizează şi co-fondatorii Black Cube, Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţii israelieni, sunt suspectaţi de autorităţile de la Bucureşti că ar fi vinovaţi de violarea contului de email al şefei DNA, Laura Kovesi, în contextul în care procurorii din subordinea acesteia îl investighează pe miliardarul israelian Benny Steinmetz pentru afaceri imobiliare ilegale în România. Intelligence Online susţine că România ia în calcul emiterea unor mandate de arestare internaţională împotriva lui Zorella şi Yanus, care nu au părăsit teritoriul Israelului. Sursa citată precizează că, “deşi nu se pune problema ca autorităţile israeliene să-i predea pe cei doi, activitatea companiei s-ar complica în cazul în care cei doi şefi executivi nu ar putea călătorii liniştiţi în Europa, de teama arestării”.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

Conform ultimelor detalii, vor fi cerute comisii rogatorii, dar ancheta va dura mult timp. În România, a fost finalizată expertiza informatică. Potrivit informațiilor din presă, s-ar fi găsit probe ce ar fi relevante pentru a susține acuzațiile procurorilor. La comisiile rogatorii vor fi cerute documente, dar nu sunt excluse nici efectuarea unor percheziții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.