Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spital județean, fără autorizaţie de securitate la incendiu: 'Este o problemă gravă, de viaţă şi de moarte'

Primaria Sectorului 4
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Filiala PNL Brăila atrage atenţia că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila nu are autorizaţie din punct de vedere al securităţii la incendiu, "nu de ieri, de azi, ci de ani de zile", se arată într-un comunicat de presă remis luni de conducerea filialei.

"Este o problemă gravă, de viaţă şi de moarte, care trebuie rezolvată cât mai urgent, pentru a preveni o tragedie ca cea de vineri, 1 octombrie, de la Constanţa, unde şapte pacienţi au murit, în incendiul de la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase, care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu! Vă amintim că nici Pavilionul A- Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila nu este autorizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, nici Pavilionul B al spitalului (fostul Spital 3) şi nici Corpul E- Secţia Cardiologie - Pediatrie, nu sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, cu toate că se impun aceste autorizaţii în urma modificărilor structurale care au avut loc la spital", declară consilierul judeţean PNL Brăila Alexandru Bucălău.

Secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Brăila are 30 de paturi şi este nouă, fiind inaugurată în anul 2017. A fost refăcută cu fonduri de la Consiliul Judeţean Brăila în valoare de 13,9 milioane lei, din care dotările au costat 7,4 milioane lei, iar construirea clădirii propriu-zise 6,5 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.