Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este la un pas de DEZASTRU: Spitalele din Moscova sunt în pragul colapsului, recunosc autorităţile

Cristi Șelaru
Moscova biserica Piața Roșie

Spitalizările cauzate de noul coronavirus înregistrează o creştere puternică la Moscova, unde capacitatea serviciilor de sănătate îşi atinge "limitele", au avertizat vineri autorităţile, potrivit AFP.

Numărul de cazuri zilnice confirmate a înregistrat vineri un record în Rusia, 1.786. Rusia a raportat în total 11.917 de infectări, dintre care 7.822 numai în Moscova. Numărul total al deceselor este de 94, scrie agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

"În ultimele zile, numărul spitalizărilor din Moscova, dar şi al pacienţilor cu forma severă a bolii a crescut. Numărul pacienţilor care suferă de pneumonie legată de coronavirus este peste dublul celui înregistrat săptămâna trecută, în creştere de la 2.600 la 5.500 de cazuri", a declarat Anastasia Rakova, viceprimarul Capitalei.

"Povara pe serviciile de sănătate a crescut brusc. În prezent, spitalele şi serviciile noastre de ambulanţă îşi ating limitele'', a adăugat ea, citată într-un comunicat al centrului operaţional pentru lupta împotriva COVID-19 din Moscova.

Citește și: Document oficial: Analiza rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid-19 din România

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că Rusia nu a atins încă apogeul epidemiei. "Nu suntem încă la vârf , ci undeva la baza vârfului şi nici măcar la mijloc", a precizat el.

"Ca prognostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în faţa noastră", a adăugat primarul.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Capitala rusă, cu o populaţie 12 milioane de locuitori, a impus o perioadă de izolare care va dura cel puţin până pe 30 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus. Decizia a fost apoi preluată de majoritatea regiunilor ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.