Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din judeţul Alba mai au doar câteva paturi disponibile pentru pacienţii cu COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

Doar câteva paturi mai sunt disponibile în spitalele din Alba pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, judeţ în care numărul cazurilor active era joi de 391, din care o pondere de 36,8% sunt pacienţi internaţi, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

"Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 internate în spitalele din Alba este de 144", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP, Ioana Presecan.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Potrivit acesteia, numărul total al paturilor disponibile în şapte spitale din judeţ pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 este de 151.

Cele mai multe paturi, respectiv 51, sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, din care 45 de paturi la Secţia de Boli infecţioase, iar 6 la ATI. Numărul iniţial de 4 paturi a fost suplimentat la ATI cu încă 2, a precizat Presecan.

Câte 25 de paturi sunt destinate pacienţilor cu COVID-19 la Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Abrud şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Tot, la Aiud, la Spitalul Municipal mai sunt 5 paturi. La spitale din Cugir şi Sebeş sunt câte 10 paturi pentru aceşti pacienţi, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

Potrivit DSP, de la începutul pandemiei au fost testate pozitiv 1.611 persoane, din care 18 în ultimele 24 de ore - după prelucrarea a 820 de probe. Un număr de 1.159 persoane au fost declarate vindecate, iar 61 au decedat. Astfel, numărul cazurilor active este joi de 391, din care doar o parte, reprezentând 36,8% din total, sunt şi internaţi.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 74.245.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.