Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din Prahova nu mai au locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID-19

spitalmilitarsb.ro
terapie intensiva ATI

Numărul bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de tratament în Terapie Intensivă a început din nou să crească, în judeţul Prahova. După patru zile consecutive în care la ATI au fost libere câte unul-două locuri în spitalele prahovene, autorităţile raportează din nou, joi, că nu mai sunt locuri pentru cazurile grave de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit news.ro.

"Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 290 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate”, transmite, joi, Prefectura Prahova.

În ultima perioadă, autorităţile din Prahova s-au confruntat în mod constant cu lipsa locurilor la Terapie Intensivă pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai perne curate și dezinfectate fără să cumperi unele noi

După ce, săptămâna trecută, toate locurile au fost ocupate, Prefectura a raportat câte unul sau două locuri libere la ATI în spitalele destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 începând de duminică până miercuri.

În săptămâna în care Terapia Intensivă a fost complet ocupată, cel puţin zece pacienţi - cazuri grave COVID-19 - au fost direcţionaţi către spitale din Sfântu Gheorghe, Feteşti sau Medgidia.

Criza locurilor de Terapie Intensivă este accentuată şi de faptul că unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este, în continuare, neutilizabilă, de aproape două săptămâni, din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de climatizare.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 4.386 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 45 de persoane, patru dintre acestea fiind copii sau adolescenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.