Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din România ard în mandatul său, iar Klaus Iohannis vorbește despre siguranța pacienților

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis zambet rade

Președintele Klaus Iohannis marchează ”Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”, asta în condițiile în care, doar în ultimul an am avut spitale care au luat foc în România, iar oameni care puteau fi tratați au murit din cauza incendiilor.

”Începând cu anul 2019, comunitatea internațională marchează, la data de 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Pe măsură ce pandemia se apropie de finalul celui de-al doilea an, impactul acesteia asupra grupurilor vulnerabile este unul semnificativ. Femeile și copiii nu fac excepție, fiind expuși riscului de infecție, dar și unei îngrijiri nesigure generate de întreruperea serviciilor de sănătate în context pandemic.

Astfel, campania din acest an, cu tema „Să vorbim deschis despre siguranța în serviciile de sănătate acordate mamei și noului-născut”, urmărește o creștere a gradului de informare și conștientizare globală cu privire la siguranța îngrijirii femeilor și a nou-născuților, precum și promovarea de acțiuni destinate reducerii riscurilor evitabile actului medical asociat.

Și în acest an, Administrația Prezidențială se alătură acestei inițiative, prin iluminarea Palatului Cotroceni, în portocaliu, vineri, 17 septembrie 2021, începând cu ora 20:00.”, scrie Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.